Becherovka je přírodní bylinkový alkoholický nápoj - likér. Obsahuje karlovarskou vodu, líh, přírodní cukr a specifickou nahořklou směs sestávající asi z 32 druhů bylinek a koření. Byla uvedena na trh v roce 1807. Becherovka se pije studená, obvykle samotná, ale může se přidávat i do různých míchaných nápojů. V roce 1807 začal karlovarský lékárník Jan Becher prodávat bylinný likér podle své vlastní receptury. V roce 1841 jeho syn Johann začal hromadnou výrobu. Až do roku 1945 byla firma ve vlastnictví... Celý popis
Koupit za 193 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Becherovka 0,5l 38%
Doprava:
69 Kč
Skladem
193 Kč
Koupit za 193 Kč
Becherovka 0,5l 38% (holá láhev)
Doprava:
49 Kč
Skladem
199 Kč
Koupit za 199 Kč
Becherovka 0,5l 38% (holá láhev)
Doprava:
99 Kč
Skladem
219 Kč
Koupit za 219 Kč
Becherovka 38% 0,5 l (holá láhev)
Doprava:
99 Kč
Skladem
218 Kč
Koupit za 218 Kč
Becherovka 38% 0,5 l (holá láhev)
Doprava:
59 Kč
Skladem
269 Kč
Koupit za 269 Kč
Popis
Becherovka je přírodní bylinkový alkoholický nápoj - likér. Obsahuje karlovarskou vodu, líh, přírodní cukr a specifickou nahořklou směs sestávající asi z 32 druhů bylinek a koření. Byla uvedena na trh v roce 1807. Becherovka se pije studená, obvykle samotná, ale může se přidávat i do různých míchaných nápojů.
V roce 1807 začal karlovarský lékárník Jan Becher prodávat bylinný likér podle své vlastní receptury. V roce 1841 jeho syn Johann začal hromadnou výrobu. Až do roku 1945 byla firma ve vlastnictví rodiny. Po druhé světové válce byla výroba znárodněna. V současnosti je podnik privatizován a patří společnosti Pernod Ricard.
V dnešní době jsou v karlovarském podniku jen dva lidé, kteří znají celé výrobní tajemství Becherovky a nedá se očekávat, že by ho společnost někdy prozradila veřejnosti. Tito dva vyvolení jsou jediní, kteří mohou vstoupit do místnosti nazvané "Drogikamr", název používaný ještě v době Becherov a kteří jednou týdně připraví směs bylin a koření. Zhruba tři čtvrtiny bylin a koření pocházejí ze zahraničí, vybrané druhy se vyskytují v okolí Karlových Varů. Hotová směs je v pytlích z přírodního materiálu na týden ponořena do alkoholu, aby se dokonale vyluhované. Výsledný extrakt se smíchá s vodou a přírodním cukrem a pak se dává do originálních ručně vyrobených dubových sudů. Materiál, dub, je důležitou podmínkou úspěchu, Becherovce dodává něco ze své typické chuti a barvy. Becherovka dozrává v sudech přibližně dva měsíce. Pak se obsah sudů smíchá a plní do lahví.
V roce 1807 začal karlovarský lékárník Jan Becher prodávat bylinný likér podle své vlastní receptury. V roce 1841 jeho syn Johann začal hromadnou výrobu. Až do roku 1945 byla firma ve vlastnictví rodiny. Po druhé světové válce byla výroba znárodněna. V současnosti je podnik privatizován a patří společnosti Pernod Ricard.
V dnešní době jsou v karlovarském podniku jen dva lidé, kteří znají celé výrobní tajemství Becherovky a nedá se očekávat, že by ho společnost někdy prozradila veřejnosti. Tito dva vyvolení jsou jediní, kteří mohou vstoupit do místnosti nazvané "Drogikamr", název používaný ještě v době Becherov a kteří jednou týdně připraví směs bylin a koření. Zhruba tři čtvrtiny bylin a koření pocházejí ze zahraničí, vybrané druhy se vyskytují v okolí Karlových Varů. Hotová směs je v pytlích z přírodního materiálu na týden ponořena do alkoholu, aby se dokonale vyluhované. Výsledný extrakt se smíchá s vodou a přírodním cukrem a pak se dává do originálních ručně vyrobených dubových sudů. Materiál, dub, je důležitou podmínkou úspěchu, Becherovce dodává něco ze své typické chuti a barvy. Becherovka dozrává v sudech přibližně dva měsíce. Pak se obsah sudů smíchá a plní do lahví.
Parametry
Výrobce | Jan Becher |
Značka | Becherovka |
Objem | 0.5 l |
Druh balení | holá láhev |